Certyfikowanie zawodów

Certyfikowanie zawodów

Europass to projekt Unii Europejskiej, który ma pomóc zaprezentować umiejętności zawodowe i kompetencje w sposób czytelny i przejrzysty we wszystkich krajach Unii Europejskiej. Każdy, kto chce kształcić się, szukać pracy lub zdobywać doświadczenie za granicą, powinien udokumentować swoje dotychczasowe kwalifikacje i doświadczenie zawodowe. I wówczas warto odwiedzić stronę: http://europass.org.pl

Teorii uczysz się przez internet, praktyki odbędziesz w restauracjach Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich albo w restauracji, w której pracujesz.

 

Tytuł zawodowy: KUCHARZ

Kwalifikacja TG.07 – sporządzanie potraw i napojów. W tym momencie można już zacząć szukać pracy w zawodzie kucharza. 

 

Tytuł zawodowy: TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH 

Kwalifikacja TG.16 – organizacja żywienia i usług gastronomicznych,  przygotowują Cię do pełnienia funkcji szefa kuchni, menadżera lub właściciela restauracji.

Udostępnij ten wpis